Nieuws / News VenLed LED-verlichting Venlo

LED-lampen een goed alternatief!

Image: LED-lampen een goed alternatief!

Afgelopen weekeinde is in het consumentenprogramma Kassa een apart item gewijd aan LED-verlichting, met als titel: 'Led-lampen een goed alternatief?' De gloeilamp mag vanaf 2012 niet meer binnen de Europese Unie worden geproduceerd en verkocht. Lampenfabrikanten zijn daarom volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe, energiezuinige lampen zoals de LED-lamp. De vraag is dus of LED-lampen een goed alternatief zijn voor de gloeilamp en spaarlamp? Om deze reden liet Kassa een onderzoek doen.

Op de site van Kassa is te lezen: "Ties Koning is senior engineer bij TÜV Rheinland EPS b.v. en hij heeft speciaal voor Kassa LED-lampen getest. Hij komt tot de volgende conclusie. “Geen enkele led-lamp geeft net zoveel licht als een ouderwetse gloeilamp. Voor het oog geeft een led-lamp dus een stuk minder licht dan een gloeilamp. Een gemiddelde gloeilamp van 40 Watt heeft 345 lumen aan licht, terwijl de best presterende led-lamp in deze test niet boven 249 lumen uitkomt.”

Maar hoe zit dat met de LED-producten van VenLed? Wel, vol trots presenteren wij graag onze nieuwste aanwinst voor ons brede productassortiment. Het gaat om de Nichia Power LED MR16 5W Warm White. Een bijzonder krachtige LED-spot met een lichtoutput van ruim 500 lumen, een vaste kleurtemperatuur van 2800K en een levensduur van meer dan 40.000 branduren. Met dit product wil VenLed laten zien dat er wel degelijk LED-producten op de markt zijn waarop de onderzoeksuitkomsten, zoals gepresenteerd in het consumentenprogramma Kassa, niet van toepassing zijn. Integendeel, met dit product kunnen en laten wij graag een ander, meer positief geluid horen.

Bent u geinteresseerd in dit product, of in de andere mogelijkheden m.b.t. LED-verlichting, kijk gerust rond op de website van VenLed of neem even contact op met de afdeling verkoop.

Archief

U heeft ook de mogelijkheid oudere nieuwsitems te bekijken.

Archief >

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte gehouden worden van ons laatste nieuws en onze laatste producten, vraag dan nu gratis onze catalogus aan. Of meld u aan voor onze mailing list.

Aanvragen >
stylux.nl timnotermans.nl